Skip to the content

Pozivi namjenjeni SVIMA, prijavi se

Pozivi namjenjeni SVIMA

U Decembru je objavljeno puno mogućnosti za finansiranje projekata u iznosu većem od 600.000 €. Popis poziva na koje možete aplicirati je dugačak, a otvoreni su pozivi od umjetne inteligencije do robotike za inspekciju i održavanje, naredna generacija interneta i slično. Ovi pozivi su namjenjeni svima, te nije bitno da li ste istraživač, malo-srednje preduzeće, digitalni inovacijski hub (DIH), start-up ili korporacija, sigurni smo da ćete pronaći nešto što odgovara vašim mogućnostima i potrebama.

1. AI4EU Call for Challenges

Tražimo 13 vlasnika umjetne inteligencije! Platforma AI4EU pokrenula je Poziv za izazove kako bi odabrala MSP, srednje velike kompanije i velike korporacije koji bi postavili određeni problem ili izazov, a koji žele riješiti tehnologijama umjetne inteligencije. Osim što će dobiti 10.000 € "Vlasnici izazova" sarađivati će u šestomjesečnom programu podrške s "pružaocima rješenja" odabranim u dva Otvorena poziva, a koji će razviti dva rješenja po izazovu. Oni će također dobiti vidljivost na AI4EU digitalnoj platformi, događajima i ambasadorima. Prijavite se prije 26. januara 2021. godine!

2. NGI Assure First Open Call

Podrška projektima koji dizajniraju i konstruiraju blokove za ponovnu upotrebu za Internet sljedeće generacije! Odabrani projekti će dobiti finansijsku (do 50.000 €), tehničku i poslovnu podršku. Pošaljite svoj prijedlog ako želite poboljšati i dalje razvijati tehnologije distribuirane knjige, napredne blockchain tehnologije i srodne tehnologije za omogućavanje. Prijavite se prije 1. februara 2021. godine!

3. UFO First Call for Proposals

Traženje zajedničkih projekata za male leteće objekte! NLO (Innovation Boosted by Small Flying Objects) traži zajedničke projekte (od 2 ili više MSP-a) za razvoj inovativnih proizvoda i usluga integriranjem novih ugrađenih tehnoloških rješenja u područje malih letećih objekata (SFO - Small Flying Objects), kao što su "Smallsats", dronovi i platforma za velike nadmorske visine, kako bi podržao šest ciljanih industrija u razvoju: mobilnost, klima, plavi rast, okoliš, finansije i osiguranje te digitalno i kreativno / igranje. Pogodnosti uključuju do 60.000 €. Prijavite se prije 18. februara 2021. godine!

4. BOWI Widening Call for Developing Hubs

Podrška za DIH, MSP i Midcaps olakšavanjem pristupa tehnologijama SAE i I4MS! "The Boosting Widening Digital Innovation Hubs" (BOWI) otvorili su poziv za odabir novih DIH (Digitalni Inovacijski Hub) iz regija u kojima su ove dvije tehnologije nedovoljno zastupljene da bi sarađivale sa dobro uspostavljenim DIH-ovima (DIH sa iskustvom). Korisnici će, uz mentorstvo i druge pogodnosti, dobiti do 100.000 € i ući će u 21-mjesečni program podrške. Prijavite se prije 1. marta 2021. godine!

5. SMART4LL First CTTE Open Call

SMART4ALL prvi otvoreni poziv za "Cross-Domain Technology Transfer Experiments" (CTTE) prihvaća prijedloge kandidata sa iskustvom u Cyber-Physical sistemima (CPS) i Internet of Things (IoT) za podnošenje prijedloga koji se fokusiraju na niskoenergetske računske tehnologije (CLEC) u jednoj od sljedećih vertikala: Digitalizirani transport, Digitalizirano okruženje, Digitalizirana poljoprivreda i Digitalizirano bilo šta. Pogodnosti uključuju do 80.000 €. Prijavite se prije 1. marta 2021. godine!

Sve ostale pozive možete pogledati na: NGI Open Calls - Next Generation Internet

 

Kategorija: EU Fondovi, Kategorija: Javni pozivi
NCP sistem BiH
REGISTRUJ SE: NCP sistem BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH

Grb BiH

Trg BiH 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 492 597

E-mail: info@ncp.ba

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Salko Kovačić

Future and Emerging Technologies (FET) - Information and Communication Technologies (ICT)

Telefon: +38736281040