Skip to the content

Stipendiranje mladih naučnika iz oblasti fizike, biomedicinskih i tehničkih nauka

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) otvorila je Poziv za dodjelu finansijske podrške za izgradnju kapaciteta za regionalni projekt Međunarodni instituta za održive tehnologije jugoistočne Europe (SEEIIST). Institut će se baviti istraživanjima liječenja tumora hadron terapijom i biomedicinskim istraživanja u Jugoistočnoj Evropi.

Poziv za mlade naučnike iz BiH iz oblasti fizike, biomedicinskih i tehničkih nauka je otvoren do 29. februara 2020 godine.

Poziv se odnosi na:

  1. stipendiranje posjete Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja (CERN) radi stjecanja obrazovanja i usavršavanja kao naučnika ili inženjera sa fokusom na akceleratore
  2. stipendiranje posjete Centru GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH, Darmstadt-u, Njemačka, radi istraživanja tehnologija/ modulatora za brzo zračenje u terapiji liječenja tumora.

Informacije o pozivu se nalaze na linku: https://seeiist.eu/call-for-the-iaea-fellowship-for-seeiist/

Kategorija: EU Fondovi, Kategorija: Stipendije
NCP sistem BiH
REGISTRUJ SE: NCP sistem BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH

Grb BiH

Trg BiH 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 492 597

E-mail: info@ncp.ba

NCP Sistem BiH

Razvojem Sistema državnih kontakt tačaka (National Contact Points – NCP) pruža se podrška, BiH istraživačima i istraživačkim institucijama, pri uključivanju u najveći evropski fond za istraživanje i tehnološki razvoj – Okvirni program Evropske unije za istraživanje i tehnološki razvoj (European Framework Programme for RTD – FP).