Skip to the content

Coimbra Sustainability Summit 2020

Coimbra Sustainability Summit 2020

Kao agenti za inovacije moramo dati svoj doprinos u riješavanju društvenih izazova sa kojima se planeta suočava i pokušati da se pozabavimo nekim od 17 ciljeva održivog razvoja koje su Ujedinjene Nacije definisale 2015. godine (17 Sustainable Development Goals). Vizija događaja je raspravljati o tome kako nove tehnologije mogu podržati pristojan rad i ekonomski rast stvaranjem novih partnerstava za postizanje tih ciljeva. Teme koje će biti obuhvaćene tokom 2 sedmice događaja su Zdravlje, Poljoprivreda, Proizvodnja i Održivi Gradovi (Health, Agri-food, Manufacturing and Sustainable Cities).

Na Coimbra Sustainablitiy Summit događaju biće istražene mogućnosti rasta na presijeku četiri područja digitalizacije koja se smatraju temeljom za rast: Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things and Cybersecurity (4 KETs), pokušavajući da pokažemo kako kombinovanje elemenata ovih tehnologija može da odgovori na potrebe gorepomenuta četiri sektora.

Ciklus vebinara biće podijeljen na četiri sesije, fokusirajući se na: značaj ciljeva održivog razvoja koje su definisale Ujedinjene Nacije, važnost partnerstava i etičkih pitanja u kreiranju novih riješenja, kompanije koje već koriste 4KETs da donesu vrijednosti, nova partnerstva i mogućnosti javnog finansiranja. Tokom 2 sedmice događaja, istaknuti govornici i glavne sesije govoriće o tome kako ciljevi održivog razvoja utiču na javnu politku, koji su ključni izazovi implementacije u četiri polja, kako različiti sistemi finansiranja podržavaju napredak i kako primjena specifičnih riješenja podstiče razvoj.

Prednosti učesnika:

  • Besplatna registracija i mogućnost prisustvovanja na raznovrsnim sesijama
  • Prilika za prisustvo na sesijama sa istaknutim i dokazanim govornicima o ciljevima održivog razvoja i kako tehnologija može pomoći rešenje
  • Otkrivanje novih mogućnosti finansiranja
  • Upoznavanje kolega iz iste industrije "matchmaking sessions" i sklapanje novih partnerstava
  • Jedinstvena prilika za pitch ka investitorima

Posetite website css2020.eu za više informacija, pogledajte istaknute govornike događaja CSS speakers kao i agendu.

Registracija je besplatna ali je obavezna.

Izdvojite 30 sekundi i regustrujte se putem linka.

Kategorija: Webinar
NCP sistem BiH
REGISTRUJ SE: NCP sistem BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH

Grb BiH

Trg BiH 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 492 597

E-mail: info@ncp.ba

NCP Sistem BiH

Razvojem Sistema državnih kontakt tačaka (National Contact Points – NCP) pruža se podrška, BiH istraživačima i istraživačkim institucijama, pri uključivanju u najveći evropski fond za istraživanje i tehnološki razvoj – Okvirni program Evropske unije za istraživanje i tehnološki razvoj (European Framework Programme for RTD – FP).