Skip to the content

Evropski dani istraživanja i inovacija

Research innovation days

Evropski dani istraživanja i inovacija su najvažniji godišnji događaj Evropske komisije iz ove oblasti, koji okupljaju istraživače, poduzetnike, administratore i širu javnost u cilju razvijanja debate o budućnosti istraživanja I inovacija u Evropi I svijetu. Po prvi put ove godine je to potpuno virtuelni događaj.

Stvaranjem veza između najnovijih dostignuća u nauci I najvećih izazova generacije, Evropski dani istraživanja i inovacija predstavljaju jedinstvenu mogućnost uključenja u razgovore koji će pobuditi stvarnu promjenu. Od klimatskih promjena do izgradnje digitalnog svijeta, pokreću se pitanja koja oblikuju gdje smo mi u ovom trenutku i budućnosti u kojoj želimo živjeti, i sad je pravi trenutak da se svi uključimo.

Cijeli događaj je posvećen saradnji, okupljanju pojedinaca i eksperata iz svih oblasti kako bi gradili i učvršćivali veze i inicirali svjetliju budućnost.

Za više informacija, Program i registraciju posjetite:

https://research-innovation-days.ec.europa.eu/

Kategorija: Info dan
NCP sistem BiH
REGISTRUJ SE: NCP sistem BiH

Ministarstvo civilnih poslova BiH

Grb BiH

Trg BiH 3
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 492 597

E-mail: info@ncp.ba

NCP Sistem BiH

Razvojem Sistema državnih kontakt tačaka (National Contact Points – NCP) pruža se podrška, BiH istraživačima i istraživačkim institucijama, pri uključivanju u najveći evropski fond za istraživanje i tehnološki razvoj – Okvirni program Evropske unije za istraživanje i tehnološki razvoj (European Framework Programme for RTD – FP).